SZPARAGI Z ,,FRYKASA’’ NA MEDAL!

W sobotę, 16 lipca 2022 r., w podgnieźnieńskim Kiszkowie odbył się wielkopolski finał XXI edycji konkursu – „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – smaki regionów”. – W tym roku do oceny zostało zgłoszonych do oceny ponad 70 produktów. To znaczy, że konkurs żyje. Byli rolnicy ze swoimi produktami, koła gospodyń wiejskich, które także zaczęły sprzedawać swoje produkty oraz firmy rodzinne i spółdzielnie mleczarskie. Mieliśmy bardzo trudne zadanie. Konkurencja była bardzo duża – relacjonuje Izabella Byszewska Prezes Zarządu Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. Podczas imprezy nie mogło zabraknąć kościańskich akcentów. Wśród laureatów znalazło się bowiem Przedsiębiorstwo Produkcji Spożywczej ,,Frykas’’ z Kościana , które otrzymała pierwszą nagrodę za Szparagi Konserwowe Całe. Gratulujemy!

Zdjęcia pochodzą z fb firmy ,,Frykas’’

Najnowsze artykuły